Orosz palacsinta
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 45 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- 2 dkg vaj vagy olaj
- 1 db tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- kb. 0.6 l víz vagy tej
- kevés zsiradék a sütéshez
Elkészítés
A tej/víz kb. 3/4 részét 30-35 C fokosra melegítjük, ebben feloldjuk az élesztőt, a cukrot, sót, beletesszük a tojást, a felolvasztott vajat, majd az egészet alaposan elkeverjük habverővel. Beleszórjuk az átszitált lisztet, megint összekeverjük. Ezután a tálat egy konyharuhával letakarjuk, majd meleg helyen kelesztjük. Ha a tészta megemelkedett, belekeverjük a kb. 50 C fokosra melegített maradék tejet; 1-1,5 órát ismét kelesztjük, majd kisütjük.
Megjegyzés
Ez a palacsinta a megszokottnál vastagabb, laktató. Ha nem kelt meg eléggé a tésztánk, sütéskor lapos, nehéz, tömör lesz; ha túlkelesztettük, kissé savanykás, sápadt lesz. Az eredeti recept szerint vörös kaviárral, füstölt hallal, sós heringgel, vagy tejföllel, pár csepp ecettel tálaljuk. Én ettem így, nagyon finom. Lehet a hagyományos, lekváros, édes stb. feltétekkel is fogyasztani. A receptet "wpeter" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.